Logo
Logo

De 7 beste online betaalsystemen voor webshops in 2024

Datum:
11-01-2024
Auteur:
Stefano Zinken
Categorie:
de 7 beste online betaalsystemen voor webshops in 2024 1

Het vinden van het juiste betaalsysteem voor webshops kan nog een hele uitdaging zijn. Met meer dan honderd verschillende betaalsystemen voor webshops op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen, kan je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben al veel klanten mogen helpen aan een professionele nieuwe webshop en hebben hierdoor ervaring met veel van deze betaalsystemen. Deze expertise gebruiken we graag om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw online betaalsysteem op onze e-commerce pagina.

Enkele belangrijke afwegingen van betaalsystemen voor webshops

Voor het kunnen maken van een onderbouwde keuze moeten we eerst enkele vragen beantwoorden en enkele afwegingen maken die de keuze van online betaalsysteem voor webshops gaan beïnvloeden. Er is namelijk niet 1 de beste. Iedere online betaalsysteem heeft zijn eigen voor- en nadelen en eventuele specialisatie.

Welk CMS gebruikt jouw webshop?

Welk CMS (content management systeem) jouw webshop gebruikt of gaat gebruiken heeft direct invloed op de keuze voor een betaalsysteem. Niet ieder CMS ondersteund namelijk ieder betaalsystemen en vice versa. Dus het is belangrijk om correct online betaalsystemen voor webshops te kiezen. De meest bekende content management systemen voor webshops zijn:

Staat de CMS van jouw webshop er niet bij? Niet getreurd, er is een grote kans dat jouw CMS ook ondersteuning biedt voor de betaalsystemen in dit artikel.

Aan welke landen ga je verkopen?

Afhankelijk van de landen/regio’s waaraan je gaat verkopen kan de keuze van betaalsystemen voor webshops verschillen. Je hebt namelijk te maken met andere wetten en regelgevingen, talen en betaalmethodes. Wij adviseren altijd te kiezen voor betaalsystemen voor webshops die voornamelijk gefocust is op het land/regio waar je de meeste verkopen aan doet of verwacht te gaan doen. Ga je ook verkopen aan andere landen/regio’s? Controleer dan altijd goed aan welke wetten en regels je moet voldoen voor je online betaalsysteem.

Kosten van het betaalsysteem

Alle betaalsystemen voor webshops brengen kosten met zich mee. Sommige hebben opstartkosten, andere rekenen transactiekosten en sommige doen beide. Afhankelijk van jouw situatie kan de voorkeur uitgaan voor het een of het ander. Let in ieder geval altijd goed op de bijkomende kosten van je betaalsysteem van je webshop. Sommige partijen rekenen voor bepaalde betaalmethodes procentuele transactiekosten die bij grote bedragen flink kunnen oplopen. Het is belangrijk om een online betaalsysteem te kiezen dat past bij jouw budget en transactievolume.

Beschikbare betaalmethodes

Alle betaalsystemen voor webshops biedem betaalmethodes aan, maar niet ieder betaalsysteem biedt dezelfde betaalmethodes aan. Afhankelijk van jouw doelgroep heeft jouw bedrijf behoefte aan bepaalde betaalmethodes. Zo is het voor kledingwebshops heel normaal om Klarna als betaalmethode te hebben, terwijl het voor andere doelgroepen heel belangrijk kan zijn om met een creditcard te kunnen betalen. Bij het kiezen van een betaalsystemen voor webshops, hou je dus rekening met de betaalmethodes die deze bieden. Zorg ervoor dat je online betaalsysteem de voorkeuren van je klanten ondersteunt om de conversie te maximaliseren.

Tijd om te vergelijken

Nu we weten waar we rekening mee moeten houden is het tijd voor het vergelijken van de online betaalsystemen voor webshops. Deze 7 betaalsystemen voor webshops komen aan bod:

  1. cm.com
  2. Mollie
  3. PayPro
  4. Stripe
  5. Plug & Pay
  6. Buckaroo
  7. MultiSafePay

CM.com

CM.com (Euronext Amsterdam: CMCOM) is een gigantische partij op het gebied van cloud software met als specialisatie transactionele software. CM.com is dus veel meer dan alleen een betaalsysteem. Ondanks het hedendaagse formaat van het bedrijf is het wel nog altijd een Nederlands bedrijf dat in 1999 in Breda is opgericht.

Mogelijk koppeling met content management systemen: Koppeling met; WooCommerce, Shopify, Magento, PrestaShop en meer mogelijk.

Verkoop aan verschillende landen: Met CM.com is het mogelijk om te verkopen aan bijna alle landen in de wereld.

Opstartkosten: Gratis
Kosten per transactie: Ja, transactiekosten overzicht bekijken

Beschikbare betaalmethodes CM.com beschikt over de meest voorkomende betaalmethodes zoals; iDEAL, verschillende creditcards, PayPal, Apple pay, Klarna en In3, maar ook meer.

Bekijk het complete overzicht van de betaalmethodes.

Mollie

Mollie is opnieuw een Nederlands bedrijf en wellicht een van de meest bekende betaalsystemen voor webshops in Nederland. Door het gemak in gebruik en geen opstartkosten is het voor veel startende ondernemers/webshop eigenaren een betrouwbare keuze geworden.

Mogelijk koppeling met content management systemen: Koppeling met; WooCommerce, Shopify, Magento, PrestaShop en meer mogelijk.

Verkoop aan verschillende landen: Mollie biedt veel betaalmethodes aan, deze zijn wel meer gericht op de europese markt. Er zijn echter ook enkele internationale betaalmethodes beschikbaar.

Opstartkosten: Gratis
Kosten per transactie: Ja, transactiekosten overzicht bekijken

Beschikbare betaalmethodes Mollie beschikt over de meest voorkomende betaalmethodes zoals; iDEAL, verschillende creditcards, PayPal, Apple pay, Klarna en In3, maar ook meer.

Bekijk het complete overzicht van de betaalmethodes.

PayPro

PayPro is een wat kleiner partij en bied hierdoor iets minder koppelingen met content management systemen en mist enkele betaalmethodes. Hiervoor in de plaats biedt PayPro wel enkele handige extra’s modules dat andere partijen niet aanbieden. Zoals een kant-en-klare betaalpagina of terugkerende betalingen mogelijk maakt.

Mogelijk koppeling met content management systemen: Koppeling met; WooCommerce, Magento, PrestaShop en meer mogelijk. Let op, PayPro heeft (nog) geen koppeling met Shopify.

Verkoop aan verschillende landen: PayPro bied slechts een beperkte set betaalmethodes aan. In deze beperkte set vind je echter wel Nederlands, Europese en Internationale betaalmethodes.

Opstartkosten: Gratis
Kosten per transactie: Ja, transactiekosten overzicht bekijken

Beschikbare betaalmethodes PayPro beschikt over de meest voorkomende betaalmethodes zoals; iDEAL, verschillende creditcards, PayPal en Klarna. Maar mist ook enkele zoals; Apple pay en In3.

Bekijk het complete overzicht van de betaalmethodes.

Stripe

Stripe is een van de grootste en bekendste betaalsystemen voor webshops op de wereldwijde markt. Echter focust Stipe minder op de Nederlandse markt en mist hierdoor enkele betaalmethodes die wij in Nederland gewend zijn. Ook zijn de transactiekosten van Stripe hoger dan andere betaalsystemen voor webshops.

Mogelijk koppeling met content management systemen: Koppeling met; WooCommerce, Shopify, Magento, PrestaShop en meer mogelijk.

Verkoop aan verschillende landen: Stripe focust zich vooral op de internationale markt. Hierdoor missen ze enkele betaalmethodes dat wij in Nederland gewend zijn van een webshop.

Opstartkosten: Gratis
Kosten per transactie: Ja, transactiekosten overzicht bekijken

Beschikbare betaalmethodes Stripe beschikt over de meest voorkomende betaalmethodes zoals; iDEAL, verschillende creditcards, PayPal en Apple Pay. Maar mist ook enkele zoals; Klarna achteraf betalen en In3. Stripe bied wel soortgelijke betaalmethodes aan In3.

Bekijk het complete overzicht van de betaalmethodes.

Plug & Pay

Plug & Pay werkt anders dan de tot nu toe benoemde betaalsystemen. Plug & Pay is een los staand systeem dat betaalpagina's aanbiedt. Plug & Pay is hierdoor uitermate geschikt wanneer je niet per se een hele webshop nodig hebt, maar slechts 1 of enkele producten wilt verkopen. Ook bied Plug & Pay mogelijkheden voor; upselling, abonnementen en affiliatie mogelijkheden.

Mogelijk koppeling met content management systemen: Plug & Pay heeft geen directe integratie met content management systemen.

Verkoop aan verschillende landen: Door middel van de koppeling met Mollie focust Plug & Pay vooral op de europese markt.

Opstartkosten: Gratis
Kosten per transactie: Nee
Maandelijkse kosten: Vanaf 15,- per maand

Beschikbare betaalmethodes Plug & Pay heeft zelf geen betaalmethodes, maar bied hiervoor een koppeling aan met Mollie. De beschikbare betaalmethodes hangen in dit geval dus af van Mollie.

Buckaroo

Buckaroo is een welbekende betaalprovider met het hoofdkantoor in Nederland. Buckaroo is vergelijkbaar met betaalsystemen voor webshops zoals Mollie al is Mollie over het algemeen een bekendere optie. Buckaroo bied echter voor veel betaalmethodes goedkopere transactiekosten dat dit betaalsysteem een zeer goede optie maakt.

Mogelijk koppeling met content management systemen: Koppeling met; WooCommerce, Magento, PrestaShop en meer mogelijk. Let op, Buckaroo heeft (nog) geen koppeling met Shopify.

Verkoop aan verschillende landen: Met Buckaroo is het mogelijk om te verkopen aan bijna alle landen in de wereld.

Opstartkosten: Gratis
Kosten per transactie: Ja, transactiekosten overzicht bekijken

Beschikbare betaalmethodes Buckaroo beschikt over de meest voorkomende betaalmethodes zoals; iDEAL, verschillende creditcards, PayPal, Apple pay, Klarna en In3, maar ook meer.

Bekijk het complete overzicht van de betaalmethodes.

MultiSafePay

MultiSafePay biedt al online betaaloplossingen aan sinds 1999. MultiSafePay is origineel begonnen in Nederland, maar is ondertussen een van de meest bekende betaalsystemen voor webshops van europa met kantoren in Nederland, Spanje en Duitsland.

Mogelijk koppeling met content management systemen: Koppeling met; WooCommerce, Magento, PrestaShop en meer mogelijk. Let op, MultiSafePay heeft (nog) geen koppeling met Shopify.

Verkoop aan verschillende landen: Met MultiSafePay is het mogelijk om te verkopen aan bijna alle landen in de wereld.

Opstartkosten: Gratis
Kosten per transactie: Ja, op basis van een offerte. Vraag offerte aan

Beschikbare betaalmethodes MultiSafePay beschikt over de meest voorkomende betaalmethodes zoals; iDEAL, verschillende creditcards, PayPal, Apple pay, Klarna en In3, maar ook meer.

Bekijk het complete overzicht van de betaalmethodes.

Samenvatting

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, zijn alle zeven betaalsystemen voor webshops goede opties. Het hangt van je specifieke use-case af welke de beste keuze voor jou is. Heb je een webshop of wil je een webshop gaan beginnen en ligt de focus vooral op de Europese markt, dan raden wij Mollie aan. Mollie biedt integratiemogelijkheden voor de meest bekende content management systemen, is een bekende en betrouwbare optie en is bovendien betaalbaar.

Wil je meer focussen op de wereldwijde markt, dan raden wij Stripe aan. Met veel verschillende betaalmethodes biedt Stripe voor elk land een passende optie. Heb je geen behoefte aan een uitgebreide webshop en wil je simpel één of enkele producten verkopen, kijk dan eens naar Plug & Pay. Met hun op zichzelf staande betaalpagina is dit betaalsysteem uitermate geschikt hiervoor.

Kies de juiste betaalsystemen voor webshops door te overwegen welke functionaliteiten en betaalmethodes het beste passen bij jouw doelgroep en marktfocus. Dit helpt je om de conversie te maximaliseren en de klanttevredenheid te verhogen.

Maar ik heb nog geen webshop?

Wil jij online producten gaan verkopen maar heb je nog geen webshop of kan jouw webshop wel wat verbeteringen gebruiken? Ons uitgebreide team aan specialisten helpen je graag. Wij focussen niet alleen op het opleveren van een gelikt uitziende webshop, maar richten deze ook zo in dat deze daadwerkelijk verkoopt. Twijfel niet langer en start vandaag nog met online verkopen. Bekijk onze webshop pagina voor meer informatie.

logo zwart
Samen sparren over de mogelijkheden?
Plan een afspraak

Onze expertises

unnamed
Google beoordeling
4.9

Navigatie

Overig

KvK nr: 92069541
BTW nr: NL865873574B01
IBAN: NL45 INGB 0009 5292 66
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag & zondag: Gesloten
unnamed
Google beoordeling
4.9
© Website Visie 2024. Alle rechten voorbehouden
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram