Wij zijn vrijdag 7 juli t/m zondag 16 juli gesloten i.v.m. vakanties.

Hoeveel kost het om een website te laten maken?

Auteur:
Stefano Zinken
|
Datum:
25 januari 2023

De kosten om een website te laten maken kunnen heel erg variëren. Enkele punten dat invloed hebben op de kosten zijn; de complexiteit van de website, het content management systeem (CMS) waar de website op draait en het ontwerp & layout van de website. Maar ook zaken zoals; beveiliging, hosting, onderhoud & updates en marketing & SEO hebben invloed op de kosten. Het is dus heel erg afhankelijk van de eisen en wensen van de klant wat een website gaat kosten.

 

Inhoudsopgave

  1. Complexiteit en formaat van de website
  2. Content management systeem (CMS)
  3. Ontwerp & layout
  4. Beveiliging, hosting, onderhoud & updates
  5. Marketing & SEO
  6. Samenvatting

 

Complexiteit en formaat van de website

Websites zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. De website van de lokale bakker op de hoek is bij lange na niet zo complex of groot in formaat dan de website van een landelijke bank. Hoe meer functies een website bevat hoe duurder de website zal zijn om te ontwikkelen. Hetzelfde geld voor het aantal pagina. Een website met 5 pagina’s is veel goedkoper dan een website met 50 pagina’s.

Bij Website Visie kost het goedkoopste website pakket, met maximaal 5 pagina’s, 499,-. Hierbij zit het CMS WordPress inbegrepen en krijg je een maatwerk ontwerp dat aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf. Bekijk alle website pakketten voor een compleet overzicht.

 

Content management systeem (CMS)

Het CMS van de website zorgt ervoor dat het gemakkelijk is om de content van de website te beheren. Er zijn open-source CMS-oplossingen beschikbaar zoals; WordPress, Joomla en Drupal die volledig gratis te gebruiken zijn. Volgens een analyse uitgevoerd door W3Techs in september 2022, wordt WordPress gebruikt door 63.6% van alle websites die een CMS gebruiken. WordPress is dus een veilige keuze voor de meeste websites.

WordPress websites zijn ook relatief goedkoop. Je betaald namelijk niks voor het CMS en veel plugins zijn gratis te downloaden of zijn goedkoop om aan te schaffen, hetzelfde geld voor thema’s.

Website Visie maakt geen gebruik van kant en klare thema’s waardoor de website precies aansluit op de eisen en wensen van de klant. Er wordt alles aan gedaan om de prijs voor de klant zo laag mogelijk te houden. Zo heb je bij Website Visie al een WordPress website vanaf 499,-.

 

Ontwerp & layout

Een goedkopere website zal vaak een standaard ontwerp hebben dat eenvoudiger te bouwen en onderhouden is. Er kan zelf gekozen worden om een kant en klaar thema te gebruiken. Deze ontwerpen zullen minder converterend zijn en minder goed zijn voor de vindbaarheid van de website.

Een duurdere website zal daarentegen een uniek op maat gemaakt ontwerp hebben dat aansluit bij de huisstijl, missie & visie en doelgroep van het bedrijf. Dit resulteert in een professionelere uitstraling. Ook wordt er meer rekening gehouden met technische aspecten voor SEO zoals; de snelheid, de structuur van de website en de interne links.

 

Beveiliging, hosting, onderhoud & updates

Deze 3 vatten we samen onder “extra toevoegingen” aan een website. Deze kosten zijn namelijk niet direct voor de website maar komen wel kijken bij een website. Beveiliging van een website kunnen verschillende dingen zijn. Bijvoorbeeld een SSL certificaat of een malware scanner. Hoe meer je een website beveiligd wilt hebben, hoe duurder het wordt. Website hosting en een domein zijn verplichte bijkomende kosten wanneer je wilt dat een website online zichtbaar is. De gemiddelde maandelijkse kosten voor website hosting liggen tussen de 5,- en 20,- per maand voor WordPress websites.

Een website moet ook onderhouden worden om te zorgen dat deze veilig en optimaal blijft presteren. Website Visie biedt al een service & onderhoudspakket aan vanaf 24,99 per maand.

 

Marketing & SEO

Een website hebben is een ding maar bezoekers naar de website krijgen is een ander ding. Aangezien de online competitie zo groot is geworden is een website nauwelijks te vinden zonder dat je hiervoor marketing of SEO inzet. Marketing of SEO in combinatie met een goed converterende website is de sleutel voor online succes. Door middel van marketing en SEO trek je bezoekers naar je website toe en de website zet deze bezoekers om in kopende klanten.

Marketing en SEO kunnen redelijk prijzige maandtarieven hebben. Dit komt door de hoge tijdsinvestering dat het vereist. Marketing en SEO leveren nieuwe klanten op dus uiteindelijk verdienen deze zichzelf terug. Website Visie biedt SEO aan vanaf 199,- per maand. Bekijk hier alle SEO pakketten.

 

Samenvatting

De kosten van een website verschillen heel erg. Een kleine en simpele website start ongeveer vanaf 500,-. Hier komt de hosting en domeinnaam bij wat ongeveer 15,- per maand is. Natuurlijk wil je de website veilig en werkend houden. Hiervoor heb je een onderhoudspakket nodig. Maandelijkse kosten hiervoor liggen rond de 25,-. Om vervolgens bezoekers naar de website te trekken heb je een vorm van marketing en/of SEO nodig. Website Visie biedt al SEO pakketten aan vanaf 199,- per maand.

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen zijn de kosten voor iedere website anders. Website Visie helpt je graag met het vrijblijvend inzichtelijk krijgen van de potentiële kosten voor jouw nieuwe website. Neem voor meer informatie telefonisch contact op via: 085 0606 585 of stuur een mail naar info@websitevisie.nl.

Was dit artikel nuttig? Er is meer waar dat vandaan komt!
Bekijk al onze artikelen

Website Visie

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Oliemolenstraat 60
6416 CB, Heerlen
Nederland
KvK nr: 81043368
BTW nr: NL003520901B21
IBAN: NL45 INGB 0009 5292 66
Alle genoemende prijzen op de website zijn exclusief btw.

Website Visie

Navigatie

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Overig

KvK nr: 81043368
BTW nr: NL003520901B21
IBAN: NL45 INGB 0009 5292 66

Social media

Alle genoemende prijzen op de website zijn exclusief btw.
Website Visie © 2023
menuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram